Projekat: „DAN ZA OSMEH“

U dečjim bolnicama poput Instituta za Majku i Dete, Univerzitetske Klinike u Tiršovoj, Bolnice za Dečje plućne bolesti KBC Dragiša Mišović, i mnogobrojnim odeljenjima širom Srbije, boravi i leči se veliki broj dece. U nekim drugim institucijama borave deca koja žive u veoma teškim materijalnim i socijalnim uslovima. Oni se bore sa opakim bolestima i teškim životnim situacijama, hrabro i odvažno, poput srednjevekovnih vitezova. Oni žive svoju Bajku u kojoj moraju da Pobede.

Njihov život je Borba.

Naša želja i zadatak je da ih u tom dvoboju podržimo. Da im pokažemo da nisu sami. Da im podignemo moral i ojačamo njihovu volju za životom. Da istraju i da ne posustaju.

Pozvali smo osvedočene prijatelje dece: glumce, sportiste, umetnike, muzičare, animatore da nam se pridruže kako bi udruženim snagama našim malim junacima poklonili DAN ZA OSMEH.

Dan u kome će zaboraviti sve teškoće i osetiti ukus pobede.

Komanderija “Arsenije Čarnojević”

JANUAR 2020

Danas 14.01.2020. godine na pravoslavnu Novu godinu u sklopu projekta “Dan za osmeh” Red Vitezova Templara Srbije – OSMTH je nastavio humanitarne aktivnosti u dečijem selu u Kamenici.

Sa nekim divnim klincima, pravim malim vitezovima i damama smo se igrili, crtali, pevali, podelili paketiće i dostojno proslavili Novu godinu.

Uz detalj sa današnje naše akcije želimo vam srećnu Novu godinu.

APRIL 2019

Dana 26.04.2019. godine nastavili smo aktivnosti na projektu u Centru za zaštitu odojčadi, dece i omladine u Zvečanskoj ulici. Sa nekim novim malim vitezovima i damama smo se družili, farbali jaja, pevali, smejali se i proveli predivne trenutke i u potpunosti opravdali naziv projekta “Dan za osmeh“.

Centar je bio odličan domaćin, pa smo u duhu današnjeg pozitivnog raspoloženja dogovorili i buduće akcije u sklopu ovog projekta. Naši novi mali prijatelji su nam se zahvalili sa dva umetnička rada koja možete prepoznati u priloženim slikama.

JANUAR 2019

Novu Godinu po Julijanskom kalendaru dočekali smo sa decom Univerzitetske klinike u Tiršovoj. Za njihove osmehe pobrinuli su se mladi glumci pozorišne trupe CIRKUSFERA i stari dobri Peđolino. Politikin Zabavnik, Fruvita i mnogobrojne Dame i Vitezovi su pripremili prigodne paketiće kako bi im ovo druženje ostalo u slatkom sećanju.

Naredno druženje, sa našim malim Vitezovima smo zakazali za Veliki Petak, kako bi zajedno sa našim likovnim umetnicima, glumcima i animatorima kroz ukrašavanje Vaskršnjih jaja osetili blagodeti Praznika koji proslavlja najveću Hristovu pobedu.